Alles over een livestream

Het is natuurlijk ontzettend gezellig om goede muziek te hebben bij jouw evenement. Denk hierbij aan een barbecue samen met je beste vrienden in het park of wanneer je samen met je vriend of vriendin lekker op de bank aan het hangen bent. Een ding is zeker, een goede muziekinstallatie maakt dit een stuk gezelliger. Helaas kunnen we dit in deze corona tijden tijdelijk niet meer doen, maar juist daarom gaan veel mensen op zoek naar andere creatieve oplossingen. Evenementen organiseren kan natuurlijk niet, maar een livestream opzetten mag uiteraard nog wel! In deze blog vertel ik je wat je moet weten, van benodigdheden livestream tot het zelf opzetten hiervan.

Benodigde materialen voor een livestream

Het grote voordeel van een livestream is dat je elkaar kunt zien, zonder dat je naar elkaar toe hoeft te reizen. Het is daarom juist in deze anderhalve meter samenleving belangrijk dat je verbonden blijft. Een livestream biedt hiervoor uitkomst. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig om zelf aan de slag te gaan met jouw livestream? Of is het wellicht een beter idee om het uit te besteden aan een bedrijf die hier jarenlange ervaring mee heeft? Mocht je er voor kiezen om er zelf mee aan de slag te gaan dan heb je om te beginnen een goede livestream camera nodig waar je mee kunt filmen. Uiteraard kun je kiezen voor een dure camera die hier speciaal voor bedoeld is, maar als beginner is het heel begrijpelijk dat je eerst met je telefoon in de weer gaat. Dit is natuurlijk niet ideaal maar wel ontzettend budgetvriendelijk. Er zijn namelijk ook genoeg vloggers die dagelijks met hun telefoon video’s maken voor hun kanaal en dit werkt voor sommigen dus ook prima. 

Een ander voordeel van het gebruiken van een telefoon is dat deze natuurlijk klein is en gemakkelijk vasthoudt tijdens het filmen. Het is wel een goed idee om een statief aan te schaffen die speciaal bedoeld is voor filmen met een telefoon. Dit houdt je telefoon namelijk recht tijdens het filmen. 

Als alternatief kun je ook met een webcam aan de slag. Wellicht heb je er nog één in de kast staan, maar anders kun je voor een relatief lage prijs er zelf één aanschaffen bij bijvoorbeeld een webshop. Het nadeel van een webcam is alleen wel dat deze het beste werkt voor livestreams die dichtbij zijn. Wanneer je dus bijvoorbeeld een grote zaal aan het filmen bent kan het dus zo zijn dat het beeld achterin niet scherp is.

Een begrafenis livestreamen

Naast feestelijke evenementen zijn er natuurlijk ook toepassingen voor een livestream die minder leuk zijn. Denk hierbij aan een livestream begrafenis. Het is in deze tijd namelijk slechts beperkt mogelijk om een begrafenis bij te wonen, daarom is het een ontzettend mooi initiatief dat dit ook gelivestreamd kan worden. Het zou zonde zijn als je begrafenis livestream niet correct wordt uitgezonden, kies daarom voor een professionele partij om dit op te zetten voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *