Banen in de buitenlucht

Werken voor ons geld moeten we allemaal. Er zijn daar maar weinig uitzonderingen op. Dus je kan het maar beter naar je zin hebben op je werk. Maar iedere dag in kantoor zitten, is lang niet ieders beeld van een ideale werkdag. Sommige mensen zijn veel liever actief bezig of spenderen hun werktijd als het even kan liever buiten dan binnen. Daarom heb ik deze blog geschreven waarin ik vertel over verschillende banen in de buitenlucht. Er is namelijk echt nog veel meer dan enkel het kantoor hokje met bureau, stoel en laptop. Lees je mee?

Bouw en verkeer

Als je niet van stilzitten houdt en graag de handen uit de mouwen steekt, is werk in de bouw misschien wel iets voor jou. Je bent met dit werk veelal buiten en er zijn heel veel verschillende werkzaamheden op dit gebied. Dit maakt doorleren en het werk interessanter en divers houden heel makkelijk. Ben jij een echte teamleider of houd je meer van de uitvoerende werkzaamheden? Zo kan je opleiding verkeersregelaar doen. Onder jouw leiding verloopt het (bouw) verkeer soepel door en dat terwijl jij kan genieten van de heerlijke frisse buitenlucht.

In de tuin

Maar ben je nu heel creatief aangelegd en heb je groene vingers? Dan is er één baan die perfect is voor jou, namelijk tuinman. Met een zachte hand en een oplettend oog verzorg jij de tuin, die van jezelf en anderen. Maar ook spierballen en een goed humeur misstaan niet bij dit beroep. Het is immers niet iedere dag zonnig in Nederland en een beetje regen moet je niet tegen gaan staan. Maar wanneer dan in de lente alles bloeit en de tuin helemaal vol leven is, dan kan ik je vertellen dat je op dat moment enorm voldaan bent en ziet dat al jouw harde werk het altijd helemaal waard is.

Plezier en vertier

En als je zoekt naar iets met meer spanning en diversiteit is werk op een evenement of festival misschien wel voor jou weggelegd. Bijvoorbeeld als beveiliger maar ook hier komt die opleiding verkeersregelaar, bij Binck bijvoorbeeld, enorm van pas. Maar ook achter de bar of als organisator is het enorm leuk werken. Goed, je bent dan misschien niet altijd buiten maar wel een groot deel en bijna alles is beter dan een saaie kantoorbaan, toch?

En zo zijn er nog veel meer banen die je in de buitenlucht laten werken die ik nog niet eens genoemd hebt. Er is altijd wat voor je te vinden, werk dat bij je past.