Bedrijfsuitje: geef het een doel mee

Een bedrijfsuitje is leuk en noodzakelijk om een goede sfeer in een team te bewaren. Het is belangrijk dat een team ook eens met elkaar kan lachen en ontspannen. Zo leren de teamleden elkaar van een andere kant kennen en vaak ontdek je dan onverwachte kanten van een ander. Misschien zie je opeens wel hoe creatief die zakelijke analist is of hoe hulpvaardig die wat teruggetrokken planner. Een bedrijfsuitje levert altijd weer leuke informatie op. Zo’n uitje moet natuurlijk leuk zijn. Het is fijn even van de werkplek weg te zijn en er mag echt wel wat lol gemaakt worden. Toch kan het ook handig zijn om eens met het team te bekijken wat je nog meer uit een bedrijfsuitje zou willen halen. Zo’n bijzondere dag is bij uitstek het middel om eens wat andere doelen te stellen die later nog eens van pas zouden kunnen komen in de samenwerking. Het was misschien niet je eerste gedachte, maar geef het uitje een doel mee.

Bedrijfsuitje: plan het goed

Het is heel leuk om een uitje te plannen. Op internet staan talloze uitjes die goed georganiseerd worden door de aanbieder. Je kunt wat dat betreft alle kanten op. Ga je koken of ga je naar een escaperoom. Of wordt het survivallen. Alles kan. Maar bedenk wat je wilt bereiken met elkaar. Wil je de samenwerking verbeteren? Of wil je dat collega’s elkaar beter leren kennen? Wil je elkaars kwaliteiten nog meer ontdekken of naar voren laten komen? Een bedrijfsuitje biedt de ideale setting om schijnbaar onhaalbare doelen eens haalbaar te maken. Met z’n allen ben je uit het vertrouwde kantoor in een voor velen nieuwe situatie. Het is een goede manier om eens te bekijken wat jullie waard zijn als team. Maak dus gebruik van die mogelijkheid.

Maar ook gewoon genieten

Uiteindelijk moet het uitje ook gewoon leuk zijn. De meeste bedrijven trekken er een keer per jaar op uit en dat is iets waar veel collega’s toch naar uitkijken.  Even weg van kantoor, naar buiten en nieuwe dingen ontdekken of leren. Dus houd het doel voor ogen, maar geniet ook met z’n allen. Lach en praat en stel die enen vraag aan die ene collega die je altijd al had willen stellen. Heb het eens over andere dingen dan werk en ontdek elkaars verborgen kanten. Op een dag als deze zie je vaak hele onverwachte dingen. Geniet ervan!