23 januari 2022

Beginnen met stucen

2 min read

Beginnen met stucen 

De kans is groot dat je nog nooit hebt gestuct en dus niet weet waar je moet beginnen. Het is dan een goed idee om een aantal hulpbronnen in te schakelen. Er zijn veel websites die je kan bezoeken en ook op sites als YouTube is veel goede informatie te vinden. Misschien ken je wel iemand die ervaring heeft in stucen, het is dan geen slecht idee om diegene te vragen om hulp. Mocht dat niet zo zijn is zelf je toilet stucen nog steeds goed mogelijk. 

Op de bouw 

Veel mensen zouden graag zelf meer willen doen aan hun woning, maar weten niet waar ze moeten beginnen. In de moderne tijd van uitbesteden hoeven veel mensen niks meer zelf te doen. Als je bijvoorbeeld een lekke fietsband hebt brengen veel mensen die zonder twijfel naar de fietsenmaker in plaats van dat ze het zelf gaan maken. Het gemak van dingen uitbesteden is verleidelijk, maar het kost ook geld. Veel dingen die je nu uitbesteed kun je ook zelf, als je er maar even de tijd voor neemt. Je kan bijvoorbeeld zelf aan je woning klussen. Misschien zit je al een tijd te denken aan het aanpakken van je badkamer of toilet. Je wil graag de tegels eruit halen en je ruimte bekleden met beton cire. Dan is er goed nieuws, je kan gemakkelijk zelf je toilet stucen

Je eerste stuc 

Voordat je kan beginnen met stucen is het allereerst belangrijk dat je op een goede ondergrond werkt. Het is belangrijk dat deze egaal is, is dat niet het geval moet deze eerst geëgaliseerd worden. Vervolgens begin je met een primer. De primer dient als lijm, de primer kan zich makkelijk hechten aan de ondergrond en de beton cire op zijn beurt aan de primer. Dat zorgt voor een hechte band. Vervolgens kun je beginnen met het aanbrengen van de cire, waarna je nog een bescherming laag aanbrengt om de cire te beschermen tegen water. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *