De beste Amsterdamse sneakers

Amsterdam is natuurlijk een ontzettend hippe en moderne stad. We zijn wereldberoemd en hebben ook een bruisend uitgaansleven. Voor echte Amsterdammers en studenten zijn er ook genoeg geheime clubs waar niet zoveel toeristen komen. Ook zijn we een stad vol skateparken, gewone parken om te relaxen en andere Urban attracties. Om Amsterdam te ontdekken heb je daarom ook een goed paar sneakers nodig. In dit artikel bespreken we een fantastisch sneakersmerk wat echt bij Amsterdam hoort.

Mason Garments

Mason Garments is een van de beste en snelst opkomende schoenenmerken van het moment. De schoen wordt volledig in Italië geproduceerd maar het heeft helemaal niet zozeer een Italiaanse smaak. De schoen wordt geproduceerd in een van de beste schoenenfabrieken van Italië maar is ontworpen door een Amsterdamse designer genaamd Aditia. Een Amsterdamse Nederlander met een Italiaanse afkomst. Hij koos er in eigen woorden voor om de schoenen in Italië te laten produceren omdat Italië van oudsher luxe en vakmanschap uitstraalt. De Mason Garments heren lijn heeft een beperkte productie en worden van de allerbeste materialen gemaakt om zo de kwaliteit te garanderen.

Sportieve kwaliteit

Voor de schoenen wordt uitsluitend kalfsleer gebruikt en wat bijzonder is aan de Mason Garments schoenen is dat tijdens het constructieproces de binnenzool en de voering direct aan het bovendeel wordt genaaid. Deze techniek die ook wel Sacchetto genoemd wordt is uniek voor Mason Garments en zorgt ervoor dat de schoen perfect om de voet valt.

Stoere damesschoenen

Naast een succesvolle herenlijn heeft Mason Garments ook een dames collectie. Deze collectie bestaat ook uit sneakers maar hebben wel duidelijk een vrouwelijk en luxe tint. Zo zie je vaak sneakers met gouden of roze details. Maar je hebt ook dames sneakers in zwart en grijs. Amsterdamse vrouwen staan natuurlijk stoer bekend en je zult ze net zo vaak in sneakers en jeans zien uitgaan als in hakken en jurken.

Dit betekent niet dat de sneakers niet vrouwelijk zijn. Er zijn sneakers in de Mason Garments dameslijn die een speciale afwerking aan de binnenkant hebben. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijke bloemenprint. Er wordt aangeraden om de Mason Garments damesschoenen onder een minimalistische outfit te dragen want dan komen ze het beste tot hun recht. Denk dus aan jeans en een mooi wit T-shirt. Je kunt de schoenen ook fantastisch combineren met een leren jasje. Net zoals bij de herenlijn worden de Mason Garments dames schoenen ook zo afgewerkt dat ze zich naar de voet vormen. Dit maakt het een van de fijnste schoenen om te dragen.