De corona-crises zorgt voor veel onrust in verschillende sectoren.

De maatregelingen zorgen ervoor dat veel mensen hun werkverliezen. Wp brothers en veel andere bedrijven hebben last van deze crisis. Zo leiden Fotografen  enorm onder deze crisis. Vrijwel alle grote evenementen zijn afgelast of worden digitaal georganiseerd.  Dit zorgt ervoor dat fotograven creatief moeten zijn om hun werk te kunnen blijven doen. 

Veel fotografie studenten maken zich zorgen over de coronacrisis. De studio’s kunnen niet gebruikt worden. Daardoor is veel apparatuur niet beschikbaar. Donkere kamers en specifieke printers zijn niet meer beschikbaar voor studenten. Deze faciliteiten op school zijn essentieel tijdens het leerproces van een fotograaf.  

Binnen de branche heerst er veel onrust. Modellen zijn moeilijk te verkrijgen. Er mogen maar weinig mensen op de set aanwezig zijn waardoor er vaak geen stylist of visagist aanwezig mag zijn.  Daarnaast zijn bijna alle grote evenementen afgelast. De organisatie DuPho ( dutchphotgraphers) is een beroepsorganisatie voor fotografen.  DuPho heeft een protocol opgeteld voor de fotografiesector om het makkelijker te maken om de maatregelen toe te passen. Deze organisatie is de belangenbehartiger voor iedereen in de sector. Ze geven alle relevantie informatie voor een fotoshoot. Daarnaast pleiten ze ook voor subsidies en fungeren ze als aanspreekpunt voor fotografen.

Steeds meer fotografiestudenten laten zich omscholen tot andere beroepen. Er is weinig werk in de fotografiesector waardoor veel studenten besluiten om een breder vak te studeren. Ze kiezen vaak voor studies binnen de online marketing. Hier is immers een veel groter aanbod voor nieuwe banen. Veel studenten richten zich nu op website bouwen utrecht of multi media design. Toch blijft een groot deel van de fotografiestudenten doorstuderen, in de hoop dat alle evenementen weer snel mogen terug keren.

Als het gaat lukken ziet het er naar uit dat in september het grootste deel van de Nederlandse bevolking gevaccineerd zal zijn. Dan zullen de meeste evenmenten ook terug keren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *