De facilitaire dienst is de motor van je organisatie

Een organisatie die zichzelf serieus neemt en werknemers voorop heeft staan kan niet functioneren zonder goede facilitaire dienst. Het is de motor van je organisatie. Maar wat is nu precies een facilitaire dienst? Dat lees je hier.

mangement

De betekenis

Wat is facilitaire dienstverlening? Facilitaire dienstverlening is het zorg dragen voor alle diensten en voorzieningen die ondersteunend zijn aan de kernactiviteit van een organisatie op operationeel, tactisch en strategisch vlak. Van schoonmaak tot koffie en alles daartussenin. Zonder facilitaire dienstverlening kunnen bedrijven niet optimaal functioneren: het is de eerste bouwsteen van een goedlopend bedrijf.

Hospitality voorop

Het doel is om iedereen een topdag te bezorgen, elke dag weer. Door vanuit de hospitality gedachte (in plaats van de instrumentele gedachte) facility management te benaderen creëer je waarde. De medewerkers en de klantreis is je uitgangspunt.

Samenwerking met IT en HR

Er zijn bepaalde aspecten van het facilitair management die niet altijd onder deze tak vallen maar waar je wel goed mee samen moet kunnen werken om de klantreis volledig te optimaliseren en de werknemers tevreden te houden. Dan hebben we het over IT en HR. Deze afdelingen zijn zeer nauw verbonden aan de facilitair manager en moeten dus intensief kunnen samenwerken. 

totaal onderhoud

Een goede facilitaire dienst vinden

Het herkennen van behoeften, dat is wat een facilitaire dienst moet kunnen. De behoefte van de klant, de werknemer en de opdrachtgever. Daarom zoek je altijd een facilitair manager met ruime ervaring en referenties.