De postbakoefening

Om erachter te komen of een sollicitant geschikt is voor een functie kan de postbakoefening worden ingezet. Dit is onderdeel van de selectieprocedure en is een voorbeeld van een selectie assessment. Hierin kun je erachter komen of de sollicitant op de juiste manier om kan gaan met een volle mailbox. Deze oefening wordt vaak ingezet als het een managementfunctie is waarnaar wordt gesolliciteerd. Hoe deze oefening in zijn werk gaat en wat het nut is? Wij leggen het uit!

Werking postbakoefening

Bij een postbakoefening krijgt de sollicitant een volle mailbox/postvak voorgeschoteld. De mails in het postvak moeten binnen een bepaalde tijd worden afgehandeld. Uiteraard is het postvak zo opgesteld dat alle mails niet binnen de genoemde tijd kunnen worden afgehandeld. Het is daarom aan de sollicitant (manager) om dit slim aan te pakken.

Voordat het assessment wordt afgenomen is informatie gegeven over de organisatie. Hierin is bekend gemaakt wie er werkzaam zijn en wat de werkzaamheden per persoon zijn. De sollicitant is dus op de hoogte van de functies per persoon, waardoor bepaalde mailings uit het postvak uitbesteed kunnen worden. Ook moet de sollicitant de mailings kunnen sorteren op prioriteit.

Het nut van postbakoefening

Als bedrijf krijg je met het blote oog inzicht in de aanpak van de sollicitant. Je kunt daarbij ook nagaan of de sollicitant de juiste mailings uitbesteed en hoe hij de mailings heeft geprioriteerd. Hieraan kun je dus opmaken of de sollicitant juist heeft gehandeld. Tevens door de observatie kun je zien of de sollicitant bestand is tegen druk. Na het afnemen van de postbakoefening bespreek je de zaken met de sollicitant zodat je er achter kan komen waarom iemand voor bepaalde keuzes is gegaan. Aan de hand van deze oefening kun je dus opmerken of deze persoon geschikt is voor de functie.