De risico’s van een eigen bedrijf

Altijd al gedroomd van het beginnen van een eigen bedrijf? Een mooie kans waar je enorm veel succes mee kan behalen. Echter is het wel belangrijk om realistisch te blijven en ook te weten wat de risico’s zijn van het vak. Je wilt natuurlijk dat het product dat je op de markt zet wel succesvol wordt. Lees daarom hieronder de risico’s die je kunt ervaren bij het beginnen van een eigen bedrijf. 

Aansprakelijkheid

Als je je als zzp’er inschrijft bij de KvK ben je onder andere aansprakelijk voor de schade die je toebrengt aan anderen of spullen van anderen. Daarnaast ben je ook aansprakelijk voor de eigen gemaakte kosten voor je bedrijf. Wanneer je failliet dreigt te gaan, kan er aanslag worden gelegd op persoonlijke spullen of middelen. Je kunt nagaan of je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt. 

Opbouw van imago

Je bent zelf verantwoordelijk voor het imago dat je opbouwt in de markt. Het imago is hoe de markt naar jou als bedrijf kijkt. Dit kun je beïnvloeden door de boodschap die je overbrengt en de kwaliteit van producten. Een klein voorbeeld waar je snel over kan struikelen is de tone-of-voice naar jouw publiek toe. Weet of je mensen kunt tutoyeren of niet. 

Betalers

Als je eenmaal gestart bent, krijg je te maken met facturen die door jou gestuurd worden naar de klant. Juist omdat je niet in dienst bent bij een baas ben je afhankelijk van de facturen die door jouw klanten betaald worden. Het is daarom voor jezelf belangrijk dat je wel een buffer hebt, waarmee je jezelf mee kunt onderhouden op het moment dat er niet betaald wordt. Als je echter problemen ervaart met het niet betalen van facturen dan kun je een deurwaarder in Leiden inschakelen. Ga hiervoor naar Korenhof Deurwaarders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *