De voordelen van kunststof pallets

 

Iedereen kent wel de houten pallets waar je vroeger hutten en andere bouwwerken mee maakte. Een aantal planken aan elkaar getimmerd, maar multifunctioneel in zijn gebruik. De laatste jaren is echter het assortiment van houten pallets uitgebreid met als toevoeging kunststof pallets. In deze blog ga ik meer vertellen over de eigenschappen en voordelen van kunststof pallets, ten opzichte van de houten variant.

Export

Nederland is een groot export land. Bij het exporteren van goederen met behulp van pallets gelden er bepaalde eisen waaraan de pallet moet voldoen. Zo is het van belang dat het hout een speciale behandeling heeft ondergaan tegen ongedierte. Deze behandeling kost natuurlijk geld en tijd. Bij een kunststof pallet heb je dit probleem niet. Een kunststof pallet voldoet ten alle tijde aan de ISPM15 eisen voor transport in binnen- en buitenland.

Draagkracht

Een houten pallet heeft een draagkracht van maximaal 2.000 kg per pallet. Bij de aanschaf van een kunststof variant is het belangrijk om goed te kijken naar dit gegeven. Een eenvoudige kunststof pallet heeft maar een vermogen van 350 kg. De meeste draagkracht die een sterke kunststof pallet aankan is 1.500 kg. Een kunststof pallet kan dan misschien minder dragen, maar is bijvoorbeeld in onderhoud minder duur. Een kunststof pallet kan namelijk eenvoudig gereinigd worden volgens de HACCP norm. Deze norm is uitermate belangrijk bij de opslag van transport en voedsel. In de regen gaat een kunststof pallet tevens ook langer mee. Een houten variant neemt al snel veel vocht op.Kijk goed naar jouw wensen en welke pallet hierbij aansluit.

Veilig vervoer

Bij een kunststof pallet weet je bijna altijd zeker dat je goederen goed beschermd zijn. Het gladde oppervlakte en stevige materiaal van kunststof slijt niet snel. Bij een houten pallet kan het nog weleens voorkomen dat houtsplinters zorgen voor schade aan goederen.

Lichtgewicht

Een kunststof pallet is lichter van gewicht dan een houten variant. Dit maakt een pallet niet alleen beter te vervoeren, maar ook nog eens veiliger. Door het lichte gewicht kan een kunststof pallet middels vallen minder snel zorgen voor ernstig letsel. Daarnaast heeft een kunststof variant ook nog eens geen splinters of spijkers, die een houten variant wel heeft.

Zit je te twijfelen of je moet gaan voor een houten of toch kunststof pallet? Neem contact op met een pallet dealer. Pallets kopen doe je anno 2020 gemakkelijk online en zonder al te veel moeite heb je al snel een passend model die past bij jouw specifieke wens of wensen.