Drukwerk uitsnijden

Wilde je vroeger reclame maken voor je bedrijf, en dit uitsnijden dan moest dit met de hand gedaan worden. Losse letters was een heel karwei om dit netjes te doen, tegenwoordig kun je een snijplotter kopen om verschillende materialen uit te snijden. Je kunt de machine namelijk gebruiken bij het snel snijden van figuren en letters, van welk materiaal deze ook zijn. De eerste snijplotter kan bijvoorbeeld alleen snijfolie uitsnijden, reclame voor op auto’s en etalageruiten werden zo gerealiseerd. 

snijplotter kopen

Voor meerdere ondergronden

Wil je een snijplotter kopen dan zal je als eerste opvallen, dat er vandaag de dag ook textiel, papier, karton en stickermateriaal mee kan snijden. Maar snijplotters kunnen meer dan alleen snijden, ook etsen en graveren kun je de machine uitstekend laten doen. Met software die bestemd is voor de snijplotter kun je verschillende ontwerpen maken, vaak wordt er gewerkt met vectorbestanden omdat je deze kunt vergroten en verkleinen zonder de kwaliteit te verliezen. Bestanden die gebaseerd zijn op pixels zoals JPG kun je niet gebruiken.

Speciale plugins

Met een moderne snijplotter is het ook mogelijk om via een plug in andere bestanden te gebruiken om je snijwerk uit te laten voeren, wil je hiervan gebruik kunnen maken is het verstandig om dit bij een snijplotter kopen te vragen. De snelheid van snijden en de druk die daarmee gepaard gaat bepalen de kwaliteit van het snijwerk, dit bepaald ook of de plotter andere materialen uit kan snijden. Op de website van maegis.nl vind je verschillende informatie over een snijplotter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *