Een printer huren, hoe werkt dat?

Het huren van een printer voor privégebruik of voor op kantoor kan heel prettig en voordelig zijn. In dit artikel leest u meer over waarom een printer huren voordelig is, welke kosten dit met zich meebrengt en welke soorten printers u kunt huren.

Waarom een printer huren?

Een printer huren kan voordelig zijn voor u. Het huren van een printer neemt een aantal ongemakken bij uw bedrijf weg. Wanneer u een printer huurt heeft u maandelijks dezelfde kosten. U kunt gemakkelijk bij een verhuurbedrijf een offerte aanvragen, hierin kunt u zien welke kosten er bij het huren van een printer komen kijken en wat het maandelijkse bedrag wordt.  

Is uw printer kapot gegaan? Geen probleem. Wanneer u een zakelijke printer huurt staat er vaak in het contract dat de printer kosteloos door professionals worden gerepareerd, dit is echt een voordeel van het huren van een printer. Dit is handig en scheelt u ook nog in plotselinge hoge kosten. Als u een printer huurt bent u er redelijk zeker van dat de reparaties of onderhoudsbeurten snel en professioneel plaats zullen vinden, dit is weer een zorg minder. 

Welke soorten printers zijn er?

Er zijn in principe twee soorten printers, namelijk de inkjetprinters en de laserprinters. Een inkjetprinter is een printer die vloeibare inkt op het papier ‘sproeit’. Een inkjetprinter is over het algemeen goedkoper dan een laserprinter maar voor deze printer heeft u inktcartridges nodig, deze cartridges zijn vaak wel prijzig.

Een laserprinter is duurder in de aanschaf, maar het gebruik is weer goedkoper dan de inkjetprinter. Laserprinters kunnen goed scherpe letters afdrukken maar deze printers zijn minder goed in het afdrukken van bijvoorbeeld foto’s in kleur. Een laserprinter projecteert het document op de ‘drum’, de drum wordt op bepaalde plekken verlicht en op deze plekken blijft de toner plakken. Deze drum wordt dan over het papier gerold, door verhitting komt de afdruk op het papier terecht. 

Het is belangrijk om te bedenken welke eigenschappen van de printer voor u of voor uw bedrijf belangrijk is. Wilt u graag mooie afbeeldingen in kleur afdrukken? Dan is een inkjetprinter perfect voor u. Vindt u het juist belangrijk dat grote tekstdocumenten snel en scherp worden afgedrukt? Dan is een laserprinter passender voor u. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *