28 november 2021

Fotografie op Instagram

2 min read

Tegenwoordig worden er veel momenten vastgelegd door middel van fotografie. Foto’s zijn een manier om herinneringen te bewaren en deze op een later moment nog eens terug te kijken. Er bestaan veel verschillende soorten fotografie. Denk hierbij aan portretfotografie, natuurfotografie, reportagefotografie en nog veel meer soorten fotografie. Veel mensen laten ook vaak een fotoshoot doen, bijvoorbeeld voor een professionele foto, een familiefotoshoot of een fotoshoot om een zwangerschap vast te leggen. Om jezelf als fotograaf goed op de markt te zetten is het belangrijk dat (potentiële) klanten het werk ergens kunnen bekijken. Je werk promoten kan via sociale media, bijvoorbeeld via Instagram.

Waarom fotografie op Instagram?

Instagram is een social media platform dat de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Het voordeel van Instagram is dat het gemakkelijk is in gebruik. Mensen kunnen makkelijk foto’s plaatsen, liken, delen en erop reageren. Daarnaast kan een fotograf de doelgroep zelf opzoeken door gebruik te maken van hashtags. Via Instagram kan een goede impressie gegeven worden van het soort fotoshoots waar de fotograaf in gespecialiseerd is en wat de stijl van deze fotograaf is. Dit kan door resultaten van eerdere fotoshoots te plaatsen. Zo kunnen de klanten beoordelen of jouw stijl en manier van werken bij hen past. Ook is het voor klanten eenvoudig om via Instagram vragen te stellen, bijvoorbeeld door te reageren of een privé bericht te sturen.

Wat kan Chatkracht hierbij betekenen?

Chatkracht kan hierbij ondersteunen door vragen te beantwoorden van mensen die de fotografiezaak zijn gekomen op Instagram en aan de hand daarvan ergens vragen over hebben of interesse hebben in een fotoshoot. De chatspecialisten zullen de binnen komende chats binnen 30 seconden oppakken de klanten verder helpen. De chatspecialisten kunnen de klanten die interesse hebben in een fotoshoot doorverwijzen, wat lijdt tot meer klanten. Chatkracht staat 7 dagen per week voor u klaar staat om de vragen van klanten te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *