Gewapend beton met betonstaal

Voor het wapenen van beton in wanden en vloeren wordt gebruik gemaakt van betonstaalmatten. Deze matten dienen te voldoen aan de Eurocode norm en de Arbo regels. Standaard betonstaalmatten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten staal, maar met standaardafmetingen. Supportliggers bij vloeren worden gebruikt om de juiste afstand te creëren tussen onder en bovenwapening van de betonvloer. Bepaal zelf de afmetingen van de betonstaalmatten door deze samen te stellen, zo voorkom je dat er onnodig betonstaal moet worden weggegooid door veel afval wat niet wordt gebruikt. Door gebruik te maken uiterst secure software kunnen we wapening digitaal uitwerken. Dit kan zowel voor een tuinhuisje als voor zeer complexe gebouwen van groot formaat.

Betonstaalmatten volgens Europese normen

Wij bezorgen niet alleen snel en zorgvuldig in Nederland, heb je betonstaalmatten in België nodig dan kunnen we dat ook brengen op de gewenste locatie. De beste service en kwaliteit wordt gegarandeerd door Betonstaal.nl. Alle matten die we produceren voldoen aan de normen en eisen van Eurocode en KOMO/Kiwa. Alles wat we leveren wordt als bouwpakket uitgewerkt en geleverd met montage tekeningen en bouwinstructie. Alle elementen van het bouwpakket zijn genummerd en gelabeld, deze nummers komen overeen met de onderdelen vermeld op de stuklijst. Op deze manier is het zeer eenvoudig om het montageplan te volgen met de onderdelen.

Bouwstaalmatten (PS) 2 X 3 meter

PS bouwstaalmatten hebben als eigenschap dat de lang en dwarswapening voorzien is van dezelfde doorsnede wapening. Standaard worden de matten geleverd in de afmeting 2 x 3 meter. Gebruik je de matten als vloerwapening dan kun je koppelstaven gebruiken of overlappen van de bouwstaalmatten of gebruik maken van koppelmatten.

BEC bouwstaalmatten met stekken

Deze stalen matten zijn voorzien van stekken aan één lange en aan één korte zijde om en goede aansluiting te garanderen van de volgende bouwstaalmat. Door deze stekken heb je geen onnodige wapening en de vloer blijft ook mooi strak en vlak hoe groot het oppervlak ook is. Alle vloermatten van Betonstaal.nl voldoen aan alle normen en eisen. Er wordt gewerkt met materiaalkwaliteit B500A.

BS staalmatten met stek

Deze strokenmatten hebben aan één zijde stekken, hierdoor is het zeer eenvoudig om de aansluiting te maken met een funderingsstrook. De volgende betonstaalmat wordt eenvoudig aangesloten door de stekken. BS betonstaalmatten zijn verkrijgbaar in betonstaal met een diameter van 8 en 10 mm, breedte varieert tussen 420 en 1320 mm. Omdat de matten zijn verzinkt zijn deze zeer duurzaam.

Verzinkte bouwstaalmatten

Verzinkte bouwstaalmatten van Betonstaal.nl zijn niet alleen geschikt voor vloerwapening. Ook voor buiten als wapening voor een betonnen tuinschutting. De matten bezitten de zelfde dwarswapening als de langswapening zonder stekken. Standaard zijn de matten uitgevoerd in formaat 2 X 3 meter.

Staafnetten

Voor het leggen van grote vloeroppervlakken die moeten voldoen aan de tilnorm zijn staafnetten zeer efficiënt. Staafnetten bestaan uit langstaven, een aantal dwarsstaven houden deze bij elkaar. Door het haaks leggen van de matten op elkaar ontstaat de gewenste maaswijdte. De staafnetten zijn door het maximale gewicht per staafnet van 50 kg door twee personen te leggen.