Loopbaancoach

Een loopbaancoach inschakelen: raadzaam als je een carrièreswitch overweegt

Om diverse redenen kan het zijn dat je ergens in je loopbaan verlangt naar een nieuwe baan in een geheel ander werkveld. Een dergelijke overstap is jammer genoeg alleen vaak niet zo eenvoudig te maken. Er komen namelijk soms uitdagingen bij kijken die moeilijk te overwinnen zijn. Je kunt in die situatie dan ook alle professionele hulp gebruiken die beschikbaar is. We hebben het hierbij dan met name over een loopbaancoach. Gebleken is namelijk dat als je een loopbaancoach inschakelt, dat de kans op een succesvolle overstap een stuk groter is dan wanneer je je carrièreswitch helemaal zelf probeert rond te krijgen.

Goede redenen om soms een loopbaanverandering te ambiëren

Het kan om (een combinatie van) de volgende redenen een heel goed idee zijn om een verandering in je loopbaan te ambiëren:

  • Je voelt geen uitdaging meer in je huidige werk, waardoor de beleving en het plezier afnemen. De voldoening die je uit je werk haalt is dan ook weg.
  • Je wilt in je leven zo veel mogelijk verschillende dingen doen, iets dat goed is, want verschillende ervaringen maken je als persoon rijker en verbreden je wereldbeeld.
  • Je verdient met je huidige baan een matig salaris en je hebt het idee dat je met jouw mogelijkheden er in financieel opzicht meer uit moet kunnen halen.
Loopbaancoach

Wat kan een loopbaancoach je bieden?

Een goede loopbaancoach kan je op de volgende manieren verder helpen in je carrière:

  • Loopbaancoaches hebben een uitstekend beeld van de arbeidsmarkt. Zij weten dus precies waar voor jou kansen in het verschiet liggen.
  • Van een loopbaancoach kun je bij uitstek leren hoe je goede CV’s en sollicitatiebrieven samenstelt. Hierdoor wordt de kans groter dat je straks wordt uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken.
  • Een loopbaancoach kan je ook voorzien van tips en trucs om betere sollicitatiegesprekken te voeren. Zo wordt de kans om daadwerkelijk te worden aangenomen ook groter.
  • Loopbaancoaches kunnen je als geen ander op gang helpen als je zelf als ondernemer wilt beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *