Outplacement: ideale oplossing voor vastgelopen arbeidsrelaties

Als werknemer kun je je prima veilig wanen op het moment dat je een vast contract hebt. Wellicht denk je dat het dan nagenoeg onmogelijk is dat je werkgever je ooit nog ontslaat. Welnu, inderdaad ziet je situatie er met een contract voor onbepaalde tijd redelijk rooskleurig uit, maar let op: dit is nooit een garantie voor een arbeidsrelatie die nog jarenlang uitstekend blijft. In de nabije of verre toekomst kan het namelijk altijd gebeuren dat de relatie vastloopt. Je leest hieronder welke situaties ten grondslag kunnen liggen aan een dergelijk gedwongen vertrek. Daarna lees je meer over de mogelijkheden die je als werknemer dan vaak hebt: kiezen voor een geldbedrag of het interessante outplacement.

outplacement

Welke gebeurtenissen kunnen tot outplacement leiden?

Voor iedereen met een vast contract is het handig om te weten dat de volgende situaties ertoe kunnen leiden dat de arbeidsrelatie vastloopt en mogelijk eindigt:

  • Een conflict op de werkvloer dat niet meer op te lossen lijkt. 
  • Een reorganisatie binnen het bedrijf.
  • Een bezuinigingsronde of sanering.
  • Een fusie tussen jouw werkgever en een ander bedrijf. 

Kies je voor geld of voor outplacement?

Zoals al eerder aangehaald zou je bij een noodgedwongen vertrek bij een werkgever kunnen kiezen voor een geldbedrag of voor outplacement als compensatie. Wellicht lijkt het dan verleidelijk om voor het snelle geld te gaan, maar let op: dit is een eenmalige uitkering en daarmee dus geen structurele oplossing. In feite is het alleen verstandig dit te doen als je zeker weet dat je snel nieuw werk zult vinden. Zo niet, dan is outplacement beter. Met een outplacementtraject krijg je namelijk langdurig professionele hulp bij het zoeken (en vaak ook vinden) van een nieuwe baan voor langere tijd. Voor de langere termijn is dat uiteraard een betere oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *