Sneaker trends 2020

Wat zijn de sneaker trends van het komende jaar en waar moet je op letten? Welke moet je wel en niet kopen? Wat kun je verwachten dat dit jaar in de winkels ligt, wat voor coole trends kun jij nu al dragen en zo al iedereen voor bent.

Lekker shiny

Ja de sneakers worden dit jaar behoorlijk opvallend. Met metalics en shiny materialen. Het wordt ook wel de tech trend genoemd onder de sneakers. Het is niet meer zo kleurrijk maar naar het rustige minimalistische gaan we nou ook weer niet.

Retro natuurlijk

Dit zien we al een tijdje opkomen en ook in sneakers is in het jaar 2020 weer helemaal in om retro sneakers aan te hebben. Denk aan de chunky dad sneakers of Vans old skool voor dames. Ook het retro merk Fila is weer helemaal terug aan het komen, je ziet ze opeens overaal

Skater

De skaterboy vibe is weer helemaal terug in kleding maar dus ook in schoenen. Ga voor de vette prints, dikke zolen etc. Niet alleen de oude modellen zullen terug keren maar ook in nieuwe ontwerpen en collabs van merken zul je het skater effect terug zien komen.      

De klassiekers

Ja deze gaan nooit echt uit en zeker nu niet. De klassiekers wat bedoel ik daar nou mee, ga kijken naar de sam smiths en de adidas fluxjes. Misschien wel het grootste voorbeeld van klassiekers die nooit uit de mode raken zijn de air max 1 nike. Deze schoen zie je echt overal en dan ook vooral bij de jongeren en tieners. Dus ik verwacht dat deze trend ook nog wel even zal blijven.