Snel jezelf laten testen op corona

Je kunt jezelf nu nog sneller laten testen op corona.Je kunt online een coronatest afspraak plannen. Het voordeel hiervan is dat je niet in de rij hoeft te staan bij de test straat. Dit kan in de praktijk nog wel eens minuten tot uren uitlopen. Ook is het mogelijk om jezelf op locatie te laten testen. Dit scheelt een hoop tijd en ook benzine. Je kunt ook een thuistest doen waarmee je binnen 1 uur de resultaten al hebt. Echter moet je nog steeds naar de GGD wanneer je positief bent. Deze testen namelijk uitgebreider op het virus. En zo is het ook voor de artsen en instanties vastgesteld. Je werkgever mag je op de hoogte stellen. Echter is de GGD niet verplicht om dit door te geven aan de werkgever.

Extra bescherming tegen corona

Voor je eigen veiligheid zou je ook nog nitril handschoenen kunnen kopen bij nobraa.com. Hiermee ben je nog beter beschermd tegen het virus. Deze handschoenen zijn eenvoudig in gebruik en hebben goede grip. Zo ben je ook beschermd tegen het virus met producten die je vastpakt. Denk hierbij aan pakken of flessen. Maar ook aan geld wat door veel handen gaat voor het bij jou in de portemonnee komt. Hier kan het virus namelijk ook 5 dagen op overleven. Verder kun je voor de veiligheid van anderen ook een mondkapje dragen. Dit geeft extra veiligheid voor ouderen en kwetsbaren. Afhankelijk van de sterkte van het filter ben je een bepaald percentage beschermd. De kans is minimaal dat het corona virus door dit filter kan komen.

Wat zijn de symptomen van een mogelijke besmetting?

Een mogelijke besmetting van het corona virus kun je oplopen als je griep of verkoudheid klachten hebt. Echter zijn er ook gevallen bekend van mensen die oververmoeid zijn of veel hoofdpijn hebben. In zeldzame gevallen verliezen mensen ook geur en smaak. Mensen met een lagere weerstand, longziektes en diabetes zijn extra kwetsbaar. Zorg dat je hier dus altijd de 1,5 meter regel in acht neemt. Wanneer je positief getest bent moet je in thuis isolatie. Wanneer je minimaal 5 dagen dit gedaan hebt of 24 uur klachtenvrij bent kun je jezelf opnieuw laten testen.

Wat te doen bij een positieve uitslag

Het is belangrijk om je gangen na te gaan wanneer je positief getest wordt op corona. Doe dit voor de afgelopen 14 dagen. Stel de mensen op de hoogte waarmee je in contact bent geweest. Zij kunnen zelf bepalen of ze gaan testen of niet. Wel is het zo als je er eerder bij bent de kans van genezing toeneemt. Je wilt immers niet op je geweten hebben dat een van je kennissen of gezinsleden besmet raken. Ook dien je je huis schoon te maken met chloor of een desinfectie middel. Hiermee voorkom je dat je opnieuw besmet kunt raken. Je boodschappen kun je vaak aan huis laten bezorgen. Woon je met meer mensen zorg dan dat je in een afgesloten ruimte verblijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *