23 januari 2022

Waar vind je geschikt personeel in de agrarische sector?

2 min read

Na de gebeurtenissen in de afgelopen maanden, de afgelopen 2 jaar, is er een enorme verschuiving geweest in de samenleving. Dit is op allerlei verschillende niveau’s en in allerlei verschillende maten zo. Dat houdt in dat dit op het gebied van werk ook zo is. De arbeidsmarkt is enorm veranderd. Veel mensen zijn ontslagen of hebben gekozen voor een baan met meer zekerheid. Als gevolg hiervan zijn er grote tekorten in bepaalde sectoren, zoals de horeca. De zorg heeft ook een groot tekort, echter is dit al jaren zo. De agrarische sector loopt nu ook tegen grote tekorten aan. Dit heeft te maken met het feit dat de agrarische sector veel draait op seizoensarbeiders en arbeidsmigranten. Hierbij kun je denken aan mensen uit Oost-Europa en Zuid-Europa. Om hier geschikt personeel voor te vinden, is er tegenwoordig agri recruitment in Nederland.

Wat is agri recruitment?

Agri recruitment is eigenlijk niet veel meer dan werving en selectie gespecialiseerd op het gebied van de agrarische sector. De agrarische sector betreft alle werkzaamheden en activiteiten die te maken hebben met landbouw. Hiervoor heb je tegenwoordig dus agri wervingsbureaus in Nederland die hier op inspelen. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van werving en selectie en zijn goed op de hoogte van het reilen en zeilen in de sector. Op die manier kunnen zij veel sneller en efficiënter geschikt personeel vinden voor de werkgevers.

Kennen mensen dit wel?

Het is natuurlijk logische als je je afvraagt wie überhaupt van het bestaan van deze bureau’s afweet en of mensen hier wel vanzelf terechtkomen. Dat is wel zo. Dit wordt bereikt door het plaatsen van advertenties op websites van agrarische vacatures in Nederland. Ook is het zo dat je vrij snel voorbeelden van deze bureau’s naar boven krijgt als je gaat zoeken naar vacatures in de agrarische sector. Vaak is het ook zo dat de wat algemenere uitzendbureaus kandidaten door kunnen verwijzen als zij op zoek zijn naar een functie in de agrarische sector. Zij werken hierin namelijk goed samen en weten van elkaar wie wat te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *