23 januari 2022

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

2 min read

SEA en SEO zijn twee bekende begrippen in de wereld van online marketing. Als je echter nieuw bent in deze wereld, is de kans groot dat je niet weet wat deze begrippen betekenen. Allebei de begrippen hebben betrekking op de zoekmachines. Toch zit er een groot verschil tussen deze twee manieren. In dit artikel leg ik uit wat het verschil is tussen SEA en SEO.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising en betekent betaald adverteren in de zoekmachines. In Nederland zijn er meerdere zoekmachines die veel gebruikt worden. Verreweg de meest gebruikte zoekmachine is Google. In de zoekmachines worden bepaalde plekken gereserveerd voor advertenties. In Google worden bijvoorbeeld de eerste zoekopdrachten opgevuld met advertenties. Wil je meer weten over SEA? Maak dan gebruik van een SEA specialist.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent in principe alle manieren die de organische vindbaarheid van een website optimaliseren. Door gebruik te maken van deze manieren is het mogelijk om meer en de juiste bezoekers naar jouw pagina te krijgen. Twee bekende onderdelen van SEO zijn linkbuilding en zoekwoordenoptimalisatie. 

Wat is het verschil?

Het grootste verschillen tussen SEA en SEO is dat je voor SEA geld moet betalen en voor SEO niet. In principe moet je de organische vindbaarheid met SEO verdienen en bij SEA moet je hiervoor betalen. SEA maakt het echter gemakkelijker om hoger in de zoekresultaten terecht te komen en je kunt een specifieke doelgroep bereiken. 

Wil je graag meer weten over een SEA specialist? Dan raad ik het aan om contact op te nemen met Comaxx. Zij zijn gespecialiseerd in onder andere SEA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *