Welke lean opleiding past het best bij jou?

De lean methode wint hard aan populariteit en veel werkgevers verwachten ook steeds vaker dat hun werknemers in het bezit zijn van lean certificaten. Er heerst echter nog wel onduidelijkheid over wat de verschillen zijn tussen de verschillende belts en welke lean opleiding jij nodig hebt om je werkzaamheden naar behoren uit te voeren. In dit artikel bespreken wij dit zodat het je meer duidelijkheid hierover verschaft.

De verschillende belts

De lean cursussen hebben net als in vechtsporten verschillende “belts” of niveaus. De eerste belt is de yellow belt. Bij deze leer je de basisprincipes en hoe je deze kunt inzetten tijdens jouw werkzaamheden. Het is ook de eerste belt die je behaalt voordat je verder kan door leren voor je andere belts.

De volgende stap kan je maken door een green belt opleiding te volgen. Na het afronden van deze opleiding is je kennis en kunde toereikend genoeg om leiding te geven aan een klein team die ook al op de hoogte zijn van de lean methodes.

De laatste stap is de black belt. Na het behalen van deze belt ben jij een ware professional binnen de lean methodes en kan je grotere groepen leidinggeven en aansturen. Met deze belt kan je bijna overal aan de slag en zal je bovendien van zeer grote toegevoegde waarde binnen je organisatie zijn. Het behalen van deze belt zou daarom ook voor iedereen een doel op zich moeten zijn.

Wij hopen dat dit artikel jou wat meer inzicht gegeven heeft in de verschillende belts en wensen je succes met het behalen hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *