Welke soort monitor standaard is het beste geschikt voor je monitor

Die lelijke standaard onder je monitor wil je uiteraard wegwerken. Behalve dat het er mooier uitziet heeft het nog meer voordelen, namelijk dat er zich geen stof hopen zich verzamelen onder je monitor en je hebt meer ruimte vrij op je bureau of tv kastje. Uiteraard dien je hier ook de kabels weg te werken, gelukkig kan dit tegenwoordig ook in een monitor standaard. In dit artikel bespreek ik welke monitor standaard het beste geschikt is voor je tv.

Muursteunen

Muursteunen zijn erg handig als je je monitor wilt ophangen. Of je er nou voor kiest om een computer monitor of tv op te hangen. Je maakt niet alleen ruimte vrij op de oppervlakte, maar je creëert ook ruimte voor het oog. Als eerste dien je je af te vragen of je muur geschikt is om het gewicht van de monitor en standaard te verdragen. Niet elke muur is hier helaas geschikt voor. Als de muur het gewicht aan kan dan heb je de keuze uit vele opties. Wil je de monitor kunnen bewegen? Zo ja, hooguit kantel of compleet draaien? Of zoek je iets wat vast gemonteerd is. In het laatste geval is er geen beweging met de monitor mogelijk en bevindt hij zich op een vrije korte afstand tot de wand. Soms is het wel mogelijk om een lichte kanteling mogelijk te maken van de monitor. Dan is er de optie met een vaste afstand tot de wand die wel beweegbaar is, zo kan hij in de juiste positie versteld worden. Als laatste optie bestaan er nog draai- en kantelbare monitor beugels waarbij je twee armen hebt. Op deze manier kan je kiezen welke beugel je gebruikt voor de houvast aan de muur en kan je de andere arm loskoppelen. Hierdoor heb je alle opties waarin de monitor te verdraaien is. 

Plafondsteun

Een plafondsteun is ideaal als de muur het gewicht niet kan dragen van de monitor en standaard. Daarnaast maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van je monitor of tv. De steunen zijn meestal eenvoudig in hoogte te verstellen. Een bijkomend voordeel is dat je de ideale kijkhoek kan instellen, de monitor kan namelijk op vele manieren gekanteld, gezwenkt en geroteerd worden.

Mocht dit alsnog niet aan je wensen voldoen dan is er de keuze voor een vloersteun. Deze zijn verrijdbaar en is dus makkelijk te manoeuvreren naar gewenste locatie. Voor lichtere monitoren kan ook gebruik gemaakt worden van een bureausteun. Handig als je geen zin hebt om allerlei gaten in je muur te boren en niet vast wilt zitten aan een locatie voor je monitor.