Ziekteverzuim, hoe je organisatie ermee om zou moeten gaan

Ziekte is zowel voor werknemers als werkgevers erg vervelend. Bij ziekte is het uitgangspunt natuurlijk altijd de gezondheid van degene die met de ziekte te kampen heeft, maar als manager is het ook erg belangrijk om hier op een goede manier mee om te gaan. Een duidelijk verzuimbeleid kan jouw bedrijf namelijk veel kosten besparen, daarnaast kan het ook zorgen voor een hoger welzijn van jouw medewerkers. Maar wat is nu een goed verzuimbeleid? In dit artikel gaan we je het vertellen, dus lees vooral nog even door.

Preventie

Een goed verzuimbeleid heeft als hoofddoel om ziekteverzuim zo goed mogelijk te beperken. Je zult daarom goed moeten nagaan wat je als manager kunt veranderen om ervoor te zorgen dat er minder ziekteverzuim optreed. Ten eerste is het uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat je medewerkers gezond en wel blijven. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen. Maar dingen waar je aan kunt denken is om sport of gezond eten te stimuleren binnen het bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld gezamenlijk sporten of bootcamps organiseren om je medewerkers fit te houden. Daarnaast zijn dingen als veel overwerken en andere werktijden die veel van je medewerkers vragen verstandig om zo veel mogelijk te minimaliseren.

Vraag hulp

Vind je het moeilijk om zelf een duidelijk ziekteverzuim beleid te voeren. Dan is het erg verstandig om eens een externe hulp, zoals een HR consultant in te schakelen. Een hr adviseur kan je hiermee bijvoorbeeld op weg helpen. Deze professionals hebben veelvoorkomende problemen waarschijnlijk al binnen verschillende organisaties weten op te lossen en kunnen dit waarschijnlijk ook voor jou doen. Kom je er dus niet uit? Schakel dan zeker hulp in!