Zo kies je de beste etagevloer voor jouw bedrijf

Met een etagevloer kun je extra opslagruimte creëren. Daar komt het in principe op neer. Om tot de beste keuze te komen wat betreft je etagevloer, heb je echter wel wat achtergrondinformatie nodig. Etagevloeren zijn er namelijk in talloze soorten en maten.

Plus M2

Synoniemen van etagevloer

Wanneer je online of in een winkel op zoek gaat naar de perfecte etagevloer maar je kunt deze niet vinden, dan is het slim om even te kijken of dezelfde winkel het product wellicht onder een andere naam heeft. De etagevloer kent namelijk vele synoniemen. Etagevloeren staan ook wel bekend als mezzanine, entresolvloer, tussenvloer en verdiepingsvloer. Allen betekenen ze in principe hetzelfde.

Draagkracht van je etagevloer

Het is heel belangrijk dat je weet hoe zwaar de producten zijn die je op de etagevloer wil zetten. Gaat het om een aantal producten die los erop staan, of zwaar gevulde pallets? De draagkracht van de etagevloer moet dit namelijk wel kunnen hebben. 

Draagkracht betekent in essentie gewoon hoeveel kilo’s een etagevloer kan hebben. Als je dus het gewicht meet van de producten, kom je al snel tot de maximale draagkracht die je moet hebben.

Anera

Materiaal van je etagevloeren

Naast de draagkracht is er nog een onderscheid wat betreft de etagevloeren: de materialen. Niet elke vloer is van hetzelfde materiaal gemaakt en elk materiaal heeft eigen voor- en nadelen. Het frame is vaak van metaal. Waar de etage zelf van gemaakt is, verschilt sterk.