Zo kom je bovenaan in Google

Een bedrijf kan niet meer zonder Google. Bovenaan komen in Google is belangrijker dan ooit. Het zorgt er namelijk voor dat jouw bedrijf goed te vinden is voor potentiële klanten. De meeste mensen zoeken namelijk uitsluitend nog in zoekmachines als Google. Hoe hoger jij dus in Google staat, hoe groter de kans dat klanten bij jou terecht komen.

Optimaliseren

Wat kan je zelf doen?

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om je positie in Google te verbeteren. Allereerst moet je een Google bedrijfspagina voor jouw bedrijf hebben met relevante informatie. Denk hierbij aan de juiste adresgegevens maar ook recensies, foto’s en meer informatie. Die pagina maakt Google voor veel bedrijven al automatisch aan en kun jij vervolgens zelf beheren door gegevens op te vragen. Staat jouw bedrijf er nog niet op? Dan kun je een pagina aanvragen bij Google.

Daarnaast kun je zorgen dat je website goede, betrouwbare informatie bevat. Zorg dat je niet te veel tekst erop hebt staan die niet nodig is en dat de info die er wel op staat echt relevant is voor je lezers. Als je dit zelf lastig vindt, dan kun je er een tekstschrijver voor inhuren.

Relevante content

Wat anderen kunnen doen

SEO is het proces van ervoor zorgen dat je hoger in Google komt. Het bestaat uit meerdere acties en je kunt ze dus ook niet allemaal zelf uitvoeren. Daar zijn specialistische bedrijven voor. Zij zorgen dat je website optimaal functioneert, dat er links naar je website op andere sites te vinden zijn en dat je zo hoger in Google komt.